16114191 1345903442133879 2163732235411443403 N

DAG 0 : op naar de start

DAG 0 : op naar de start

Om 07:00 werden we al gewekt door de bouwvakkers in het pand naast ons. Voor onze lezers is het misschien best interessant om te melden dat we voor de laatste keer nog even lekker gepoept hebben. De komende dagen leven we op Sultana’s en ander droogvoer waarvan je knap compacte drollen krijgt.
Ook Zweden houden van droogvoer, in de ontbijtzaal kon gekozen worden uit diverse soorten knäckebröd. Zo vind je ze bij de Jumbo of AH niet.

Op weg naar Stockholm zat alles mee wat gisteren tegen zat. De auto liep als een zonnetje en alle navigatiespullen deden het ineens. Vreemd genoeg ontving Han zijn telefoon ineens geen SMSen mee maar die van Erik ineens weer wel. Het was duidelijk dat ons autootje al eens eerder in Scandinavië was geweest want hoewel de wedstrijd nog niet begonnen was haalden we diverse andere teams in.

Onderweg best saai: bomen en nog eens bomen, meren en nog eens meren. Her en der een Pipi Langkous huis en fabrieken van Saab, Scania en Husqvarna. Weinig mensen op de weg totdat je bij Stockholm aankomt. Daar kwamen we heerlijk op tijd aan zodat we nog een rondje door de stad konden lopen. Het is een mooie en gezellige stad en zelfs hier kan je sushi eten.
Één nadeel van Stockholm zijn de wegen die een exacte kopie lijken van de IKEA gangpaden. Waar je ook heen wilt, je moet verplicht langs alles en er zijn geen korte routes mogelijk.

Om 16:00 moest iedereen zich verzamelen bij een prachtig hotel met uitzichtpunt over de stad. Om er te komen leek eenvoudig maar viel knap tegen in verband met files en tunnels waar je GPS het niet doet. Op de minuut nauwkeurig kwam team Polytexpeditie aan en werden we direct door een cameraploeg geïnterviewd en gefilmd.
Op deze mooie locatie kregen we een korte uitleg over het avontuur. Fun staat voorop en de (navigatie)opdrachten onderweg gaan zorgen voor een extra dimensie waarbij ” niets is wat het lijkt”. Geen idee wat dat in gaat houden maar winnen zal in ieder geval een hele opgave gaan worden ( volgens de organisatie, wij denken daar heel anders over……).

Rond 18:00 kregen we ons eerst volgende coördinaat: slechts 3 kilometer verderop. Het is de boot van Stockholm naar Turku (Finland). Wie had dat gedacht: Han en Erik samen op een cruise!
Uiteindelijk reden we 6 kilometer omdat de kortste weg was opengebroken.
Even zag het ernaar uit dat Erik alleen verder ging en Han achter bleef in Stockholm. Vlak voor het oprijden van de boot had hij een foto van zijn ticket gemaakt en enkele minuten later was hij zijn kaartje kwijt. En dan blijkt pas hoe ontzettend ruim zo’n klein autootje kan zijn. Terwijl zijn thermo ondergoed het angstzweet absorbeerde vond hij zijn ticket onderin een deurvakje.

De meeste ezels stoten zich niet tweemaal tegen dezelfde steen. Echter: enkel minuten nadat Han zijn ticket gevonden had liet hij zijn mini SD kaartje vallen en begon het hele ritueel weer opnieuw.

Op de boot hadden we een hut die iets groter was dan ons autootje. Op de negende verdieping en zonder ramen. Het restaurant was boven verwachting goed en dat gold ook voor de sfeer. Morgen gaat de eerste etappe naar 63.93074, 24.96288 en de verwachting is dat de laatste etappe zeer laat in de avond/nacht eindigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *